Cadierbaren (Grand Hotel)
Då Grand Hotel’s lobbybar, döpt efter hotellets grundare Régis Cadier, kanske är den mest lämpade platsen i Sverige att dricka Dry Martini på bör Negroni vara en god tvåa. Omgivningen går hand i hand med drinkarna och barchef Anton Windmar med team har relativt nyligen arbetat igenom sin Negroni-blandning från grunden.
Förutom Sipsmith Gin och Campari har man en vermouth-blandning innehållandes Antica Formula, Cocchi Rosa och Dolin Rouge och serveras i lika delar på is med en perfekt skuren apelsinklyfta. Bittert, sött och lite josigt med en bra ryggrad från ginen. Så man vill ha det.
Likt Le Hibou kostar Cadierbarens närmare 200 kronor, men även här får man en väldigt bra Negroni och dessutom lite snacks i form av chips och nötter serverad i hotellbar med lite internationell flärd.
Pris: 195:-
www.grandhotel.se/mat-dryck/cadierbaren
Nori Bar
Adam & Albins Misshumasshu fick tidigare i år ett litet stökigare syskon och en förlängning i form av cocktailbaren Nori, alldeles mittemot i Birger Jarlspassagen. Vid sparkarna finns Josephine Sondlo och Jack Parker, som inte bara är fantastiska bartenders, utan även Sveriges kanske största förespråkare mot Negronin och dess genialitet. Trots det har duon lyckats skapa vad som troligtvis är en av de mest intressanta tolkningarna av drinken i stan. En tolkning som känns originell men ändå bekvämt nära originalet och därav förtjänar sin plats på den här listan.
Här blandar teamet Beefeater med en husblandning av italienska aperitifbitters men också med en egen mix av vermouths. Negronin här känns lite sötare, men med en härlig rundhet från vanilj som möter bitterheten. Enklast förklarat känns det som att man dricker en klassisk Negroni som fått en liten släng av sockervadd i sig.
Det här är nog så nära vi kommer en servering som även den tveksamma skulle ta sig an som en instegs-Negroni.
Pris: 165:-
misshumasshu.se/noribar
A bar called Gemma
Gemma är baren du önskar var i ditt kvarter, men som du alla dagar i veckan åker sträckor för. Det är en laid back cocktailbar, men allting görs med stort hjärta och med en enorm fokus på detaljer och smak dit alla är välkomna. Negronin är inget undantag och här har man satt sin egen prägel på drinken med inslag av mint och av viol i blandningen.
Drinken rörs iskall i rörglas och silas upppå stor isbit i ack så fina glas från japanska Kimura tillsammans med en apelsinzest. Bittert och josigt, med en fräschör från violen och mint gör det här till en Negroni som är ytterligare ett steg från originalet än t.ex Nori Bar, men är du ute på en Negroni-runda kanske det här exakt det du behöver.
Pris: 162:-
www.abarcalledgemma.se
Ciccio’s
På menyn står det ett ord under Negroni: “Generous”. Ciccio’s har absolut Stockholms största servering av Negroni, men också Stockholms godaste enligt oss. Det här är också mallen av miljö du vill sitta och sippa Negroni i. Antingen i den välsnidade baren i mörkt trä eller kring ett bord med vit duk i gott sällskap. Drinken må vara stor, men du kommer beställa en till.
Negronin här serveras på tapp ner i ett bastant rocksglas och rörs sedan på perfekt kubis i glaset och serveras med en apelsinklyfta. Från sekunden du äntrar Ciccio’s är det tydligt att det här är ett ställe med italiensk flärd ut i fingerspetsen och det här är en Negroni så klassisk som det kan bli. Och det behöver inte vara svårare än så.
Lika delar Beefeater Gin, Campari och en husblandning vermouths i en perfekt mix gör det här till Stockholms bästa Negroni. Till det serveras en skål oliver och lite färsk skuren salami. Prego.
Pris: 185:-
www.ciccios.se
Lucy’s Flower Shop
I vad som kanske är Sveriges mest kända speakeasy-bar (utan att det blir töntigt) kanske inte Negroni är top of mind med tanke på den intima, lite dunkla miljön som Lucy’s bjuder på. Men en bar som toppar 50 Best-listan av de svenska barer som finns representerade kommer att leverera en Negroni som gör jobbet.
Här använder man använder sig av Beefeater, Campari och Carpano Classico här i lika delar, apelsin & citruszest serverat i ett tunt glas med tjock isbit. Stilrent serverat och en Negroni som gör jobbet alla dagar i veckan.
Pris: 160:-
www.lucysstockholm.se
Apropos
Huvudstadens mysigaste bar och vid första anblick är det som att trava in i en annan tidsepok och du undrar om du verkligen tog med dig motboken eller om den ligger kvar på hästen. Apropos är en pärla och som tar kvalitet och leverans på stort allvar även i utförande och servering av drinkar.
Apropos Negroni serveras med Hernö Dry Gin, Campari och Carpano Classico. Hernös gin, som är flerfaldig guldbelönad och även utsedd till världens bästa gin är en utmärkt gin för en Negroni och är alltid härligt när svenska barer premierar svensk sprit.
Pris: 163:-
www.aproposbar.se
Hernö gin bar
Speak of the gin-devil and he shall appear. Vår runda avslutas på just nämnda Hernö och dess flagskeppsbar på Södermalm i Stockholm. Här kan du dricka Negronis i alla dess former med Hernös alla olika ginsorter tillsammans med en välkomponerad lista från barchef Linus Morgan med team.
Hernös hus-Negroni görs med deras Old Tom-gin (lite sötare stil), tillsammans med Mancino vermouth och Campari. Förutom Old Tom och deras vanliga Dry Gin rekommenderar Hernö själva deras fatlagrade gin till Negronis.
Pris: 168:-
www.hernogin.com
Vill du ha fler tips på barer och drinkinspiration av Robin Bruhn?
In och följ @
drickor på Instagram. Klick
här för att komma till hans Instagram.